This page has been temporarily disabled due to inactivity. To re-enable, please log into your Blogdrive account.

 

If this is your blog:
Go to my Login

 

 

 

 

 

But hey, while you're here, enjoy some recent Blogdrive entries:

alongb
Szkoly
Do¬≠niosle zna¬≠cze¬≠nie mial zwlasz¬≠cza ukaz car¬≠ski z 14 pazdzier¬≠ni¬≠ka 1905 roku, ktory ze¬≠zwa¬≠lal na otwie¬≠ra¬≠nie szkol pry¬≠wat¬≠nych z pol¬≠skim jezy¬≠kiem wyklado¬≠wym (z wyjatkiem obo¬≠wiazko¬≠wych lek¬≠cji jezyka ro¬≠syj¬≠skie¬≠go, hi¬≠sto¬≠rii i geo¬≠gra¬≠fii, ktore nadal mialy byc pro¬≠wa¬≠dzo¬≠ne po ro¬≠syj¬≠sku). Choc szkoly ta¬≠kie byly po¬≠zba¬≠wio¬≠ne przy¬≠wi¬≠lejow szkol rzado¬≠wych ‚Äď ich ukoncze¬≠nie nie upraw¬≠nialo do podjecia stu¬≠diow wyzszych na uczel¬≠niach ro¬≠syj¬≠skich, a oplaty za nauke byly wyzsze ‚Äď to jed¬≠nak przeszla do nich spo¬≠ra czesc straj¬≠kujacych do¬≠tych¬≠czas uczniow, a w sro¬≠do¬≠wi¬≠sku mlodziezowym pa¬≠no¬≠walo prze¬≠ko¬≠na¬≠nie o ko¬≠niecz¬≠nosci boj¬≠ko¬≠tu szkol rzado¬≠wych (w porowna¬≠niu do lat przed¬≠re¬≠wo¬≠lu¬≠cyj¬≠nych od¬≠se¬≠tek uczniow-Po¬≠lakow w szkolach rzado¬≠wych znacz¬≠nie zma¬≠lal). War¬≠to pamietac, ze strajk szkol¬≠ny, zwlasz¬≠cza w pierw¬≠szym okre¬≠sie, byl kry¬≠ty¬≠ko¬≠wa¬≠ny przez pra¬≠wi¬≠co¬≠wo... (more)

Takdir Illahi
ragam islam
dalam abad ke-21, terdapat kepelbagaian di kalangan umat Islam, termasuk orang islam menghina sesam islam, jarang Ada orang Islam yang mengambil Al-Quran dengan serius menumpukan kehidupan mereka di sekitar Al-Quran tidak seperti orang Kristian menumpukan kehidupan mereka di seluruh Alkitab. Islam berbeza daripada agama Kristian kerana Kristian tidak menganggap diri mereka sebagai dikehendaki mengemukakan kepada Yesus Kristus; yang beriman kepada Yesus Kristus dan mesej bahawa dia mencintai anda dan telah dikorbankan untuk dosa-dosa anda. Ramai yang diiktiraf sebagai orang Kristian yang tidak mengambil Alkitab hanya sebagai firman Allah cara bahawa Al-Quran sepatutnya menyatakan kehendak Allah. Islam adalah lazim ke atas semua agama-agama lain, lebih ramai orang kembali kepada Islam hari ini walaupun media yang cuba untuk memadamkan cahayanya. Ia memberi kesan kepada dunia hari ini kerana lebih ramai orang ingin tahu mengenainya, dan Dalam sha curiosty Allah akan membawa... (more)

The Common Ills
Iraq snapshot
Iraq snapshot Monday, September 29, 2014. Chaos and violence continue, Barack's 'plan' loses its shock value, the Islamic State is said to be closer to Baghdad, Barack pleads intel failure, and much more. Who was it that claimed Barack Obama played three dimensional chess? Whomever started that lie should step forward and take accountability for that outlandish claim. Iraq? His 'plan' is falling apart for anyone who wants to pay attention. Lizzie Dearden (Irish Indpendent) reports: According to the Foundation for Relief and Reconciliation in the Middle East, Isil was approaching the Iraqi capital yesterday morning. "The Islamic State are now less than 2km away from entering Baghdad," a spokesperson said. "They said it could never happen and now it almost has. President Obama says he overestimated what the Iraqi Army could do. Well you only need to be here a very short while to know they can do very very... (more)

Hotrod's Blurty
Wow Cant beleive this is still here
So much to add! Will be Updating!

Rich
Come Back Yukk!
Hola! Lama banget gw ga menjamah blog ini, lama banget! Dari last posting ke sekarang udah 10 tahun. 10 tahun!!! *treak dramatis* Selama itu mood gw ternyata menguap kaya sapi, ya bayangin suatu pagi yang cerah dan gembira seekor sapi terbangun dari tidur cantiknya, mulutnya kebuka ngeluarin asep sambil nge-cek timeline. Pernah liat? Sama, gw juga jangan sampe sih. Oke, Kemana ajakah gw selama 10 tahun Presiden SBY menjabat itu? Ya gitu, kadang gw kesana, kadang gw kesitu, pokoknya kemana-mana hatiku senang lalalala. Gw muncul lagi menjelang pergantian presiden, tanpa disengaja, tanpa rekayasa *padahal gak ada hubungannya juga*. Gw sekonyong2 mencoba login dan berhasil. Ugh yeah! *ngepalin tangan kanan, tangan kiri megang microphone* *dilakukan berulang-ulang dengan hitungan 2x8* Tapi mood nulis gw emang mungkin persis kaya beberapa abg zaman sekarang, kadang suka pake hotpants, kadang suka pake rok mini, kadang suka gak pake apa-apa. Dan mood gw... (more)




Copyright © 2003 - 2005 NeverX All rights reserved.
Tag board Rules     Privacy policy     Terms of Service